4 originele manieren om Sinterklaas te vieren

Sinterklaasfeest vieren inhuren boeken huisbezoek

4 originele manieren om Sinterklaas te vieren

Hoe vier jij Sinterklaas? In dit blog deel ik de vier leukste manieren om het Sinterklaasfeest te vieren. Zó wordt het Sinterklaasfeest dit jaar extra leuk!

1. Sinterklaas surprises maken

Het maken van surprises is niet alleen voor kinderen leuk op school, maar ook voor volwassenen en families. Het is natuurlijk veel leuker om voor elkaar cadeautjes te kopen of te maken in plaats van dat je zelf aangeeft wat je wilt ontvangen. Dit maakt het spannend en zo heb je meer zin in de verplichting met de familie!

Belangrijk is wel om op tijd lootjes te trekken. December is voor iedereen in je familie een drukke maand met al die feestdagen en verplichtingen. Zorg dat je daarom al in oktober of begin november begint met het trekken van lootjes. Hierdoor heeft iedereen voldoende tijd om iets te kopen of te maken.

Niet iedereen zal staan te springen bij het idee van surprises. Spreek daarom altijd af dat je ook een cadeautje mag kopen in plaats van iets te knutselen.

2. Het ouderwetse Sinterklaas dobbelspel

Net zoals bij de surprise worden er cadeautjes gemaakt of gekocht. Spreek van te voren een budget af voor de cadeautjes.

Het voordeel van het Sinterklaas dobbelspel is dat je niet specifiek op zoek moet naar een cadeau voor iemand, maar dat je gewoon een algemeen cadeautje mag kopen. Kies bijvoorbeeld voor een leuke gadget, hebbedingetje of voor een gek cadeau.

Bij het Sinterklaas dobbelspel mag de grote dobbelstee niet ontbreken. Per dobbelkant of -getal hoort een bepaalde regel of opdracht. Deze regels kan je zelf bedenken, maar je kunt ook voor bestaande regels kiezen.

Voorbeelden van regels bij het Sinterklaas dobbelspel zijn:

  • Pak een cadeautje van tafel en pak het uit
  • Alle cadeaus schuiven een plaatsje op naar rechts
  • Alle cadeaus schuiven een plaatsje op naar links
  • Ruil je cadeau met iemand naar keuze
  • Ruil al je cadeaus met degene links van je

Stel altijd een tijdslimiet in en let op dat familieleden geen ruzies krijgen over de cadeautjes, haha.

3. Sinterklaas op huisbezoek

Niets is leuker voor kinderen als Sinterklaas langskomt met de cadeautjes! Op deze pagina vind je meer informatie over het huren van Sinterklaas voor een huisbezoek, op scholen en bij bedrijven.

Belangrijk is dat je op tijd een Sinterklaasbezoek reserveert, dit kan vaak al vanaf mei. Een Sinterklaasbezoek duurt maximaal 45 minuten, dat is voldoende. Wij vermijden de “pietendiscussie” en daarom komt Sinterklaas bij ons altijd alleen. Zorg ervoor dat je voldoende informatie opstuurt, zodat het echt een persoonlijk Sinterklaasbezoek wordt.

4. Live videobellen met Sinterklaas

Door het coronavirus zijn we met z’n alle wat voorzichtiger geworden als het gaat om het uitnodigen van mensen thuis. Dit is ook erg lastig door de 1,5 meter afstand en natuurlijk ook de leeftijd van Sinterklaas.

Daarom kun je er ook voor kiezen om live te videobellen met Sinterklaas. Dit is ook ideaal als je niet bij elkaar kunt komen als familie, doordat je broer of nichtje bijvoorbeeld in het buitenland woont. Via een virtueel Sinterklaasbezoek kan iedereen deelnemen aan het Sinterklaasfeest.

Stuur leuke en grappige verhalen op voor in het Grote Boek van Sinterklaas, zodat het gesprek extra persoonlijk wordt. Hierdoor kan Sinterklaas zich goed voorbereiden en wordt het nóg leuker!

Bekijk hier meer informatie over live videobellen met Sinterklaas.

Deel dit blogbericht

Meer theaterblogs en -nieuws

Jan klaassen en katrijn poppenkast voorstelling boeken

Alles over Jan Klaassen poppenkast

In dit blog ontdek je alles over Jan Klaassen poppenkast en dat je deze voorstelling ook kunt boeken bij Theaterproducties Roosenboom.