Hoe werkt een live videogesprek met de Sint?

videogesprek met sinterklaas live bellen boeken

Hoe werkt een live videogesprek met de Sint?

In dit blog leg ik uit hoe het live videogesprek met Sinterklaas werkt. Door het coronavirus en de coronamaatregelen hebben we ook dit jaar geen Sinterklaasintocht in Oss.

Sinterklaasbezoeken op 1,5 meter afstand kunnen wel plaatsvinden net als de vele drive-ins die worden georganiseerd.

Ik heb er ook dit jaar weer voor gekozen om in plaats van huisbezoeken, live te videobellen met families en kinderen via het platform virtueelsinterklaasbezoek.nl.

Wat is een virtueel Sinterklaasbezoek?

Een virtueel Sinterklaasbezoek kan door middel van een live videogesprek via de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook kun je de computer aansluiten op beamers of grote schermen, dit is zeker een aanrader voor grote groepen en scholen.

Via een live webcamverbinding kan ik met kinderen en families vanuit de hele wereld praten. Ik zorg voor een verhaallijn dat aansluit op het Sinterklaas Journaal, zing liedjes, vertel grappen en persoonlijke verhalen uit het Grote Boek.

De videogesprekken worden geïmproviseerd, maar zijn grotendeels gebaseerd op de teksten en verhalen die vooraf zijn ingestuurd voor in het Grote Boek van Sinterklaas.

Hoe werkt live videobellen met Sinterklaas?

  1. Op de website www.virtueelsinterklaasbezoek.nl kunnen particulieren en zakelijke klanten een reservering plaatsen op het contactformulier. Bedrijven en scholen kunnen ook op deze website contact opnemen voor meer informatie.
  2. Op het contactformulier vul je jouw persoonlijke gegevens in, kies je het gewenste reserveringstype en datum en tijd en vul je zo veel mogelijk informatie in over de deelnemers aan het gesprek.
  3. Vervolgens ontvang je van ons een reserveringsbevestiging en alle benodigde informatie.
  4. Je ontvangt van ons ook een uitnodiging voor Google Meet. Dat is een gratis videobelprogramma waarin het videogesprek zal plaatsvinden.
  5. De betalingen lopen via een betaalverzoek of handmatig overmaken. Het is belangrijk dat de betalingen op tijd binnen zijn, voor de planning van de Sinterklaasbezoeken.
  6. Enkele dagen vóór het videogesprek met Sinterklaas ontvang je een herinnering. Zorg ervoor dat je al eens in het programma Google Meet bent geweest en je microfoon, geluid en beeld checkt.
  7. De hulppieten van Sinterklaas zijn telefonisch bereikbaar mocht er uiteindelijk toch iets fout gegaan.

Deel dit blogbericht

Meer theaterblogs en -nieuws

Jan klaassen en katrijn poppenkast voorstelling boeken

Alles over Jan Klaassen poppenkast

In dit blog ontdek je alles over Jan Klaassen poppenkast en dat je deze voorstelling ook kunt boeken bij Theaterproducties Roosenboom.